2. Сайтът, с който започва деня ми
3. Мястото ми за релаксация
4. Размисли за хората и живота......нещо, което си заслужава да видиш....и прочетеш......
5. За приятелството и приятелите......думи, стихове и музика....
6. Блогът за усмивки, оптимизъм и хубаво настроение
7. НЕЩО ХУБАВО......
8. Летяща, ентусиазирана, слънчева......
9. Блогът, в който "се оставям" на усещанията......летя, мечтая, ЖИВЕЯ истински!
10. Място, където си отпочивам от суетата и напрежението
11. Блог на един хубав човек.........
12. Арт - визитки на блогъри
13. 2012 година
14. Уроците.........
15. "Малкият принц"
16. Пазителят
17. SOS - помощ за деца с редки болести
Прочетен: 20452 Коментари: 30 Гласове:
Последна промяна: 22.03.2013 22:38
"….Обагрени със цветовете на дъгата
цветя и хора се усмихват
под живителните слънчеви лъчи.
И въздухът ухае на любов и нежност.
А вятърът по-ласкав е, по-топъл от преди.
Във свят такъв тревите меки
молят се да ги погалиш с длан,
земята вечна, хвърлила е зимните одежди.
Приветства те, очакваща,
изгаряща в любовен плам.
Във свят такъв сърцето се прекланя
пред чудо: раждане на нов живот
и с благодарност се изпълваш
и щастлив си, вдъхновен
и виждаш истинска всемирната любов ……"
/ Екатерина Ангелова /
И макар в момента времето да не е никак пролетно,
все пак астрономическата пролет дойде.
Дано я усетим по-скоро всички, защото лично аз,
а вярвам и вие също, се затъжихме за багрите и,
чуруликането на птиците, за топлите слънчеви лъчи,
за зеленината, която постепенно
ще завладее всичко около нас.
Пролетта настъпва с бавни, но нетърпеливи крачки......
Още малко и ще влезе напълно в правата си.....
Ще дойде при нас
със своята свежест и зеленина,
ще промени и нашата кухня......
със свежите зеленчуци: лапад, киселец,
коприва и спанак и със зелените салати.
И с подправките, които ухаят забележително.....
Пролет в кухнята
"Пролет в моята кухня пристигна
и приятелски тя ми намигна:
“Хайде, момиче, вземай черпака,
че за зелено родата ти чака!”.
И ми поднесе букет от лапад –
на супа моите здраво го лапат.
После – предястие – млада коприва,
ала на нея ориз и отива.
Вкусна гозба чака в тавата –
да ви кажа – топи се в устата.
Спанак бланширан с доза подправки!
И ви моля – без подигравки!
Скромно добавих лук на парчета –
тъй се гледат здрави момчета.
Десерта оставих на враговете –
я за диети си припомнете!
Пролет дойде с витамини, цветя...
Аз самата от радост цъфтя!
Ала защо ли мойте момчета
от магазина си взеха кюфтета? :( "
/ Любомира Чавдарова /
Реших да събера тук малко рецепти с пролетен привкус,
след като прочетох това стихотворение на Любомира
Чавдарова. Чудесно е "да се хванем за зелено"
А ако кликнете на картинките с ястията по-горе,
ще видите и примерни рецепти за тяхното приготване.
Приятен апетит!!!!
НЕКА ПРОЛЕТТА Е РАЗНОЛИКА
И РАЗНОЦВЕТНА И ИЗПЪЛВА
С БАГРИ ЖИВОТА НИ !!!
ВСИЧКИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА.
А ние да си пожелаем повече от нейната свежест,
красота и живителна сила, за да се промени
животът ни към по - добро
и се почувстваме по - щастливи
с нейното настъпване!
В Газа са открити масови гробове с избит...
За травеститите и хората!
http://dora-marta.blogspot.com/2012/05/blog-post.html
Поздрави, Невена!
Ами опитай, аз лично не съм пробвала......
http://dora-marta.blogspot.com/2012/05/blog-post.html
Много ми хареса и твоята публикация, ще го опитам този венец, но първо с лападец, докато пораснат лозовите листа.
Поздрави!
красив, пролетносвеж и полезен ...
За утре съм приготвила лапад, очакван
с нетърпение от всички в къщи...
Хубав празничен ден и прегръдки от мен !
Една приятелка прави чууднички кюфтенца от коприва.
Поздрав! :)
23.03.2013 23:20
красив, пролетносвеж и полезен ...
За утре съм приготвила лапад, очакван
с нетърпение от всички в къщи...
Хубав празничен ден и прегръдки от мен !
Честита пролет! А копривата си заслужава, макар аз да не я правя по традиционния начин. Събирам свежи връхчета от коприва, измивам ги и взимам в ръка по две , три наведнъж, топя последователно в брашно, яйце, брашно, яйце и пържа. /Брашното е смес-бяло и царевично / Превъзходни шницели стават, сервирам ги с кисело мляко. Можеш дапробваш, ако успях да те изкуся.....
Поздрави!
Една приятелка прави чууднички кюфтенца от коприва.
Поздрав! :)
Хубави пролетни дни за теб!А за кюфтенцата....ммм- приятен апетит :))
Както винаги ми беше безкрайно приятно и уютно тук, при тебе...:)
Прегръщам те,
Ели
Пролетта да ти донесе много здраве и щастие!
Днес ти честитя и хубавия християнски празник Благовещение!
Хубав ден, Ива! :)
25.03.2013 22:18
Както винаги ми беше безкрайно приятно и уютно тук, при тебе...:)
Прегръщам те,
Ели
Пролетта да ти донесе много здраве и щастие!
Днес ти честитя и хубавия християнски празник Благовещение!
Хубав ден, Ива! :)
Да ти се връщат хубавите пожелания! Поздрави!
Поздрави и усмихнати пролетни дни ти желая!
/п.п. Но пък открихме друга подправка - самардала или известна още като див лук. Тогава не проявихме интерес към нея, защото беше много силен аромата на лука, но впоследствие прочетох, че може да се изсуши със сол и да се ползва като подправка, така, че тази година ще я пробваме и нея :)./
усетих възраждането на живота... и музиката
е прелестна... поздравявам те..
03.04.2013 11:31
Радвам се, че ти харесва при мен! Винаги си добре дошла, знаеш....
03.04.2013 11:34
Поздрави и усмихнати пролетни дни ти желая!
/п.п. Но пък открихме друга подправка - самардала или известна още като див лук. Тогава не проявихме интерес към нея, защото беше много силен аромата на лука, но впоследствие прочетох, че може да се изсуши със сол и да се ползва като подправка, така, че тази година ще я пробваме и нея :)./
Да, чудесни неща е сътворила нашата природа.....уникални растения и подправки....
Хубави пролетни дни ти желая, заредени с усмивки и с откриването на нови кътчета българска природа, съхранили красотата, която ти умееш да оцениш дори само с един поглед!
Поздрави!
Поздравления за постинга!